miercuri, 24 aprilie 2013

O legenda a Rapidului a fost si Ion Lungu


Nu l-am văzut niciodată jucând dar l-am auzit povestind de sute de ori în perioada de 10 ani cât am fost vecini în cartierul Grant.

Ion Lungu s-a născut în 1921 la Tg. Mureş şi a debutat în 1936 la CFR Cluj, în divizia C. În 1940 ajunge în divizia B, de data asta cu CFR Timişoara. În 1943 ajunge la Rapid unde rămâne până în 1955, în acelaşi an retrăgându-se după un an la Locomotivă Constantă. 

A jucat 20 de ani numai la echipe CFR-iste. 

În Divizia A a jucat 161 de meciuri pentru Rapid şi a marcat 46 de goluri. A fost folosit şi la naţională pe acelaşi post de extremă pentru 5 jocuri, înscriind 3 goluri. 

În ianuarie 1986 nu a fost de acord să semneze actul de demolare a casei. Ca atare, autorităţile au săpat o groapă adâncă 3 metri pe toată lunginea către trotuar a casei dansului. În câteva zile era clar că o să-i cadă casa în groapă şi a decis să se mute în apartamentul de 3 camere din Crangasi repartizat de autorităţi. A murit de inimă rea 2 ani mai târziu. Soţia sa a stat mulţi ani după aceea aproape de clubul Rapid, cu siguranţă cu toţii am cumpărat bilete de la dânsa. 

Ion Lungu, vei fi mereu în memoria noastră!

Emiliano, fzr.ro

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu